Zwemdiploma!

Zwemdiploma!

Op dinsdag 19 en woensdag 20 juni jl. hebben in totaal 172 leerlingen van alle groepen 5 van de basisscholen op Bonaire een certificaat of diploma ontvangen voor zwemles.
Stichting Openbaar Onderwijs Bonaire heeft de zwemlessen georganiseerd voor alle groepen 5 van de basisscholen op Bonaire. Met de subsidie van het project Kansen voor alle kinderen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, subsidie van het Openbaar Lichaam Bonaire en de bijdrage van alle schoolbesturen is het gelukt om het afgelopen schooljaar wekelijks zwemlessen te organiseren voor deze leerlingen.

In het zwembad van het Hillside Hotel kregen de leerlingen les van gecertificeerde zwemdocenten van Swim Academy Splash, die zijn aangesloten bij Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) en de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) in Nederland. Hierdoor mogen zij de zwemdiploma’s A, B en C aanbieden. Leerlingen die na een jaar zwemles nog niet konden afzwemmen, hebben een certificaat met daarop de vaardigheden die ze wel beheersen ontvangen. Het afzwemmen was in de zee bij Coco beach, omdat hier de omstandigheden anders zijn dan in het zwembadwater. In totaal hebben 172 kinderen deelgenomen, 35 leerlingen haalden een certificaat, 51 leerlingen hebben een A-diploma behaald, 21 leerlingen een B-diploma en 65 leerlingen een C-diploma. Een heel mooi resultaat!

Op de foto de leerlingen van Kolegio Rayo di Solo en Kolegio Strea Briante samen met de zweminstructeurs.

Geen reactie's

Geef een reactie

Nos ta un famia - Ban p'e ku alegria