Extra Nederlandse taallessen voor groep 8

Extra Nederlandse taallessen voor groep 8

Gistermiddag was de officiële kick off van het taalprogramma “Pienter in Taal” op de openbare school Kolegio Rayo di Solo.

In het nieuwe jaar start  dit programma “Pienter in Taal” bij alle lagere scholen. In totaal 124 kinderen van groep 8 gaan zich een jaar lang inspannen om beter Nederlands te leren. Ze vinden het belangrijk om goed Nederlands te kunnen lezen en te begrijpen. Dit hebben ze hard nodig als ze een jaar later naar de middelbare school gaan. Het programma duurt een jaar lang en loopt ook door de tweede helft van het jaar als de kinderen op de SGB zitten.

De leerlingen krijgen twee keer per week extra les in spelling, woordenschat, begrijpend lezen. Tevens worden ze geholpen te leren leren. Ze worden voorbereid om huiswerk te maken en hun leerstof goed te organiseren.

Het officiële startschot van het programma was gistermiddag om 13 uur op het schoolplein van Rayo di Solo gegeven door Eveliene Coenen, bestuurder van de Stichting Openbaar Onderwijs Bonaire. Ook de directeur van de SGB, Frans van Efferink, heeft uitgelegd  waarom dit project zo belangrijk is voor de leerlingen.

Na afloop kregen de leerlingen beschuit en muisjes ter gelegenheid van de start van de lessen.

Geen reactie's

Geef een reactie

Nos ta un famia - Ban p'e ku alegria